7 faktaa, jotka toivoisin tienneeni ennen Botoxia (2024)

Botox voi auttaa estämään väliaikaisesti ryppyjä "jäädyttämällä" lihaksia, jotka hallitsevat tiettyjä ilmeitä.

Botoxin vastustaminen on helppoa 20-vuotiaana, mutta se voi myös johtaa vääriin tietoihin.

7 Facts I Wish I Had Known Before Getting Botox (1)Jaa Pinterestissä

Olen aina sanonut, etten saaBotox. Menettely vaikutti turhalta ja invasiiviselta - ja vakavasti? Tappava botulismitoksiini ruiskutettu kasvoillesi?

Vaikka elintarvike- ja lääkevirasto on hyväksynyt kosmeettisen Botoxinvuodesta 2002 lähtien, se voi kuulostaa aika äärimmäiseltä. Mutta Botox-vastaisia ​​mielipiteitä on helppo esittää, kun olet 22-vuotias vauvan sileän ihon omistaja.

30-vuotiaana toisella puoliskolla mutkan pyörittäessäni olen vähitellen muuttanut säveltäni. Minulla on tällä hetkellä ensimmäinen kosmeettinen Botox-kierros.

Kyse ei ole siitä, ettenkö haluaisi vanheta tai näyttää siltä, ​​kuin olen. Olen itse asiassa nauttinut monista asioista ikääntymisen fyysisessä prosessissa. En kärsi enää heikentävistä kuukautiskipuista, en purkautu kiusallisista Vesuvius-tasoisista niksoista, ja jopa kaivan niitä hopeasäikeitä, jotka tulevat temppeleihini.

Mutta viime aikoina aina kun näin kuvan itsestäni, en voinut olla huomaamatta kulmieni väliin juurtunutta "yksitoista". Tämä pieni naamalleni painettu aita sai minut näyttämään vihaiselta – paljon vihaisemmalta kuin mitä tunnen suurimman osan ajasta. En pitänyt ajatuksesta, että voisin olla turhautunut tai ärtynyt, vaikka en todellakaan ole.

Tiesin, että muutama Botoxi-rokotus voisi auttaa tähän ongelmaan, päätin, että se saattaa olla kokeilemisen arvoinen.

Käytän meikkiä joka päivä parantaakseni ulkonäköä. Onko sen ja Botoxin väliaikaisen esteettisen tehosteen välillä todella eroa?

Ja nyt kun olen tehnyt sen, olen ollut kaiken kaikkiaan tyytyväinen kokemukseeni. On kuitenkin asioita, joista olin ehdottomasti hämärässä ennen ensimmäistä tapaamistani.

Jos harkitset Botoxia, tässä on muutamia huomioitavia asioita:

Koska Botox on tietysti ryppyjen ja juonteiden hoito, ajattelin aluksi, että muutama injektio poistaisi nämä ei-toivotut puutteet kasvoiltani.

Mutta kuten käy ilmi, useimmille potilaille Botox on enemmän ennaltaehkäisevä kuin korjaava vaikutus. Sen aktiivinen ainesosa "jäädyttää" kasvojen lihakset estämään niitä supistuttamasta niitä tavoilla, jotka syventävät juonteita ja ryppyjä.

"Mikään levossa oleva juonto, olipa se sitten syövytetty otsaviiva tai syvä ryppy, ei katoa Botoxilla. Botox ei ole rauta", sanoo lääketieteen, kosmeettisen ja kirurgisen ihotautilääkäriDr. Estee Williams, MD.

Siksi mitä aikaisemmin saat Botoxin, sitä ennaltaehkäisevämpi vaikutus on – tästä syystä trendi saada Botox jo 20-vuotiaana.

Rajallisen tietämykseni Botoxista oletin, että sen ihmevaikutukset kestävät loputtomiin. Mutta tämä ei yksinkertaisesti ole totta.

"Keskimääräinen Botox-hoidon kesto glabellan [kulmakarvojen väliset viivat], otsan ja varisjalkojen väliset viivat on noin kolmesta neljään kuukautta", sanoo tohtori Williams. Ja on olemassa tiettyjä tekijöitä, jotka voivat saada Botoxin haalistumaan nopeammin.

"Paljon liikkuvat tai erittäin ilmeikkäät potilaat saattavat tuntea, että Botox kestää lähempänä kolmea kuukautta", hän sanoo.

Toisin kuin lähestymistapani ensimmäiseen synnytykseeni, saavuin Botox-käynnilleni hämärässä käsityksessä, että se saattaa olla kipeä ja neula saattaa olla mukana.

Mutta teoreettinen kipu ja tosielämän neula-päähän-kipu ovat kaksi hyvin eri asiaa.

Vaikka kokemukset vaihtelevat, huomasin useiden ruiskeiden olevan huomattavasti voimakkaampia kuin "hyttysen pureman" neulapisto, jota odotin. Huolimatta päähäni kiinnitetystä jääpakkauksesta tunsin kipua ainakin puolen tunnin ajan pistosteni jälkeen.

En myöskään ollut valmistautunut ääneen, jonka ruisku antoi, kun se tunkeutui sisällöni ihoani: kuten saappaiden rypistäminen lumella tai tunnusomainen halkeama hehkutikkua taivutettaessa. (Ei ääntä, jonka tavallisesti haluaisi levittää päähänsä.) Onneksi tämä häiritsevä kuulopuoli kesti kuitenkin vain muutaman sekunnin.

En aikonut juosta maratonia torstai-iltapäivänä ihotautilääkärikäynnin jälkeen, mutta toivon, että olisin tiennyt, että tiettyjä aktiviteetteja ei suositella heti Botoxin jälkeen.

Lääkärini neuvoi, että seuraavan kuuden tunnin aikana en saa harjoitella, makuulla tai ottaa ibuprofeenia (tai muita verta ohentavia lääkkeitä), jotka voivat lisätä mustelmia pistoskohdissa.

Dr. Williams vahvistaa nämä ohjeet ja lisää: "Välittömästi sen jälkeen, kun oletBotox-injektiot, pidä pää suorassa äläkä taivuta päätäsi eteenpäin kahteen tuntiin. Ei raskasta harjoitusta ennen seuraavaa päivää."

Useimpien Hollywoodin A-listan litteistä otsaista päätellen Botox on julkkisten keskuudessa itsestäänselvyys. Punnitessani päätöstä hankkiako se itse, yritin ottaa sen rennosti esiin keskustelussa omassa sosiaalisessa piirissäni.

Näin tehdessäni olin yllättynyt kuullessani, kuinka monilla ystävilläni ja tuttavillani oli se jo ollut. Ilmeisesti (ainakin minun iässäni ja taloudellisessa ryhmässäni) se ei todellakaan ole niin harvinaista.

Vaikka Botox-injektiot ovat varmasti kalliita, ne eivät ole lähelläkään plastiikkakirurgian hinnoittelua tai edes injektoivia täyteaineita, kutenJuvedermtaiRestylane.

Noin 10–15 dollaria yksikköä kohden voit odottaa maksavasi 200–300 dollaria keskimääräisen otsahoidon 8–20 yksiköstä. Maksoin 260 dollaria otsaani ja kulmieni väliin annetuista injektioista. Kallista, kyllä, mutta ei Oscarin punaisen maton kallista.

Koska minulla oli aiemmin mielipiteitä Botoxista, osa minusta ajatteli, että sen kokeileminen merkitsisi periaatteideni myymistä loppuun. Lisäksi syvästi uskonnollisena ihmisenä olen aina hyväksynyt sen uskomuksen, että turhamaisuus on syntiä.

Mutta olen alkanut uskoa, että halu näyttää houkuttelevalta (tai ei ainakaan näyttää vihaiselta) on luonnollista ja hyvää. Jos voisin estää itseäni rypistämästä kulmiani omasta voimastani, tekisin niin! Minua ei haittaa käyttää vähän lääketieteellistä apua päästäkseni sinne.

Jos kaikki näyttävät pelkäävän yhtä asiaa Botoxissa, se näyttää ilmettömältä robotilta. Eikö olekin outoa, kun et pysty liikuttamaan tiettyjä kasvosi osia?

Kokemukseni mukaan ei.

Kyvyttömyys neuloa kulmakarvojani yhteen, kun mieheni kommentoi ällöttävää tai lapseni jauhavat couscosia mattoon, on itse asiassa ollut eräänlainen helpotus.

Kasvoillamme on tunnepainoa. Olet luultavasti kuullut, että pelkkä hymy lisääminen voi saada sinut tuntemaan olosi onnellisemmaksi – ja käy ilmi, että kulmien rypistymättä jättämisellä voi olla sama vaikutus.

A 2009opiskellaJournal of Cosmetic Dermatology totesi, että kun ihmisillä oli Botox, joka esti kulmien rypistymistä, he vähensivät negatiivista mielialaa.

Näinä päivinä, kun näen itseäni peilistä, näen näyttäväni onnellisemmalta kuin ennen. Jos katson tältä itseltäni, kuvittelen, että näytän tältä myös perheeni ja ystäväni. Se riittää minulle sanoakseni olevani tyytyväinen Botoxiin.

Sarah Garone, NDTR, on ravitsemusterapeutti, freelance-terveyskirjoittaja ja ruokabloggaaja. Hän asuu miehensä ja kolmen lapsensa kanssa Mesassa, Arizonassa. Löydä hänen jakavansa maanläheisiä terveys- ja ravitsemustietoja ja (enimmäkseen) terveellisiä reseptejä osoitteessaRakkauskirje ruokaan.

7 faktaa, jotka toivoisin tienneeni ennen Botoxia (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 5506

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.